Wat te doen als je product niet verkoopt?

Posted by Ellen Cogghe on Jan 7, 2019 11:12:52 AM
Ellen Cogghe

 

ecommerce-2140603_1920

Elk bedrijf heeft er wel, een product dat niet verkoopt. In marketingtermen wordt het een 'dog' genoemd: een product dat nog winstgevend is en er alles uithalen totdat het geld gaat kosten. In deze blog enkele tips om je product nog een boost te geven.

 

 

Zorg ervoor dat je weet waarom het item niet verkoopt. Zijn er externe redenen zoals het weer, grote concurrentie, ... die je parten spelen? Of eerder interne factoren? Overloop ze allemaal en kijk waar je kan verbeteren. Misschien is de productkennis van de verkopers niet goed genoeg? Organiseer dan opleidingen zodat ze helemaal mee zijn.

 

Nog een interne factor kan zijn dat het product op een onzichtbare plaats staat voor de klanten. Opvallen is dus de boodschap. Verplaats je product naar een andere plaats waar het zeker in het oog staat. Dat zijn de plaatsen die het eerste door je klant gezien wordt. Je etalage of inkom zijn hier voorbeelden van. Of plaatsje product aan het kassablok, waar ook impulsaankopen geplaatst worden.

 

Doe aan kruisverkoop. Als het lukt, probeer dan je product te verkopen met een ander product dat wel goed verkoopt. Bijvoorbeeld: denk maar aan een tankstation. De winkeltjes met voeding en dranken die erbij horen zijn een aanvullend product op het hoofdproduct.

 

Maak het product je 'product van de week'. Zet je product nog eens extra in de spotlights en communiceer dit naar buiten toe. Combineer het eventueel met een korting op het einde van het seizoen zodat je producten de deur uit zijn. Ook al zijn ze niet allemaal weg, zorg ervoor dat je je producten niet terug zet het volgende seizoen. Niets zo vervelend als oude collecties die steeds opnieuw opduiken.

 

En als laatste zorg voor point of sale materiaal in het winkelpunt. Zo zien klanten je product wanneer ze wachten, iets zoeken, of rondkijken. Hang bijvoorbeeld stickers, ontwerp een exclusieve verpakking, gebruik een display zodat je product niet onopgemerkt voorbij gaat.

 

Hulp nodig om je verkoop via POS te verhogen?

Klik hier voor gratis stalen van onze innovatieve POS display en ontvang ze recht in je brievenbus!

Gratis Stick 'n Glide stalen

 

IMG_5221landing page

 

 

 

Subscribe Here!

Recent Posts